A bitcoin bányászok az adatközpontok közelében történő bányászattal a szén-dioxid-semlegességre törekednek

Az új szabályozás miatt a bitcoin-bányászatban részt vevő vállalatoknak bizonyítaniuk kell a szén-dioxid-semlegességet.
A Proof of Work módszerrel történő bitcoin-bányászat esetében új aggályok kezdtek felmerülni, mivel a vezetők és a befektetők nagyobb figyelmet fordítanak a környezeti, szociális és jogi tényezőkre. Sok kriptovaluta-bányász ezért a szén-dioxid-kompenzáció megvásárlásával elérhető környezetbarát gyakorlatot hangsúlyozza, bár egyesek szerint ez nem elegendő a környezetbarát bányászat biztosításához.

Kevin O’Leary kanadai vállalkozó például elmondta, hogy jellemzően olyan nyilvános bányászati vállalatokat indexel, mint a Marathon Digital Holdings, Riot Blockchain Inc. és mások. Azonban rámutatott arra, hogy amint ezek a vállalatok kijelentették a szén-dioxid-semlegességüket a szén-dioxid-kompenzáció révén, részvényeik drasztikusan csökkentek. O’Leary úgy véli, hogy az ok a szén-dioxid-kibocsátási egységek tervezett ellenőrzése miatti aggodalom. Majd hozzátette, hogy a szén-dioxid-kompenzáció nem ellenőrizhető.

Bitcoin-bányászat és adatközpontok

A szén-dioxid mentes bányászat biztosítása érdekében a bitcoin-bányászoknak az adatközpontok mellett kellene építkezniük, lehetővé téve a bányászati vállalatok számára, hogy az adatközpontokból felszabaduló többletenergiát hatékonyan használják fel a bitcoin bányászatához.

A Bizero például két évvel ezelőtt ilyen modellt valósított meg Norvégiában, ahol a vállalat infrastrukturális partnerséget alakított ki a helyi önkormányzattal, amely most a fel nem használt vízenergiát Bitcoin-bányászatra fordítja. A Bitzero fenntartható és helyi anyagokból készült fix adatközpontokat is szállít, amelyek hőgyűjtő technológiát alkalmaznak.

Ezenkívül az Argo Blockchain egy adatközpont megnyitását is tervezi Nyugat-Texasban, ahol bányászati műveleteket fog végezni. Bár az Argo nem támogatja a szén-dioxid-mentességet, a vezérigazgató szerint a vállalat célja, hogy szén-dioxid-semleges legyen. 

Ahogy az Argo és a Bizero is megújuló energiát használ bányászati tevékenységéhez, úgy mások, például az áram- és gázszolgáltatók is olyan területeken telepednek le, ahol felszabadul energia.

Az ExxonMobil energiatermelő a gázfáklyázásból származó kibocsátások csökkentésére irányuló terv részeként egy éve bányászik bitcoin csendben az észak-dakotai Bakken régióban.
Egy tipikus kút Bakken-ben nemcsak olajat, de földgázt is termel, amelyet elégetnek vagy a légkörbe bocsátják. Ahelyett, hogy a gázt elégetnék, az Exxon a Crusoe Energy-vel együttműködve azt felfogják, és a bitcoin bányászatához szükséges generátorokhoz vezetik.

Zéró szén-dioxid-kibocsátás

Míg a környezetbarát bitcoin-bányászat manapság közkedvelt téma, egyesek szerint ezek a kezdeményezések, valamint a zéró szén-dioxid-kibocsátás létfontosságúvá váltak a bányászok számára, akik a piacon akarnak maradni.

Például New York törvénybe akarja foglalni a bitcoin-bányászati műveletek korlátozását. Kazahsztánban azonban a kormány azt javasolta, hogy a kriptovaluta-bányászat üzemeltetőinek a működés megkezdése előtt be kell jelenteniük az áramfogyasztást és az elektromos hálózathoz való csatlakozásra vonatkozó „műszaki előírásokat“.

FutureMining csapat

FutureMining csapat

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Chcete si nechat ujít další růst kryptoměn?

Nechcete se radši dozvědět více? 

Nechte nás na sebe kontakt a my se vám obratem ozveme.