A Facebooknak új digitális pénztárcája van

Az Egyesült Államokban és Guatemalában már elindult a Facebook digitális pénztárcájának, a Novinak a próbája. A Coinbase tőzsde fogja kezelni a benne lévő kriptovalutákat.


Az új pénztárca megtalálható a Google Playen és az Apple App-ben, és saját kriptovaluta diem és egyéb stabil pénznemek tárolására szolgál. A Diem, korábbi nevén libra, a Facebook stabil pénznem projektje.


A szenátorok a pénztárca lezárását követelik


Alig néhány órával az öt szenátor (Tina Smith, Richard Blumenthal, Chairperson Sherrod Brown és Elizabeth Warren) indulása után a kriptovaluta azonnali bezárására és a teljes projekt félbeszakítására tettek felszólítást. A Facebook körüli botrányokra hivatkoznak, amelyek miatt még a digitális valuta kezelésében sem lehet megbízni benne.


Nem foglalkoznak a munkákkal
Ugyanakkor a Facebook sokkal nagyobb ambíciókkal rendelkezik, mint a fizetési rendszer kezelése. Már kiderült, hogy az Európai Unióban 10 000 (!) szakképzett munkahely létrehozását tervezik. Ez mind az elkövetkező öt évben saját metaverzum kialakítása mellett. Egyszerűen mondva a saját virtuális univerzumuk, amelyben „élni lehet”.

FutureMining csapat

FutureMining csapat

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email