Az atomenergia, mint a fenntartható bányászat egyik módja

Egy százalékkal, 58,5%-ra nőtt a megújuló energia felhasználásának aránya a globális bitcoin bányászatban a utolsó negyedévben. Ezt a bányászati ügynökség jelentette be, melynek tagjai 66,1%-ban használnak fenntartható villamos energiát.

A felmérés három területre összpontosított: a fenntartható energiakeverékre, a technológiai hatékonyságra és a villamosenergia-fogyasztásra.

A technológiai hatékonyság nőtt

Az önkéntes felmérés a fenntartható energiával kapcsolatos információkat gyűjtött bányászoktól, akik a világ bitcoin-bányászhálózatának több mint 46%-át teszik ki. Az adatokat a globális bitcoinbányászat fenntartható energiakeverékének becslésére használták fel. Az eredmény 2021 negyedik negyedévében körülbelül 58,5% volt, ami egy százalékos növekedést jelent a harmadik negyedévhez képest. Az ipar becsült technológiai hatékonysága is 9%-kal, 19,3 petahash/MW-ra nőtt.

A Bitcoin Mining Council 2021 májusában jött létre, és a bitcoint bányászó ​​cégek önkéntes globális fóruma. Tagjai többek között a Bit Digital, a BitFury, a Bitfarms és az Atlas Mining és további szervezetek.

A bányászok figyelnek a bolygóra és a zöld energiára

A bányászok is alkalmazkodnak bolygónk igényeihez, és fokozatosan áttérnek a zöld energiára, hogy a bányászatot fenntarthatóvá és egyszerre működőképessé tegyék.
Az egyik lehetséges út az atomenergia. A Bitcoin & Beyond virtuális csúcstalálkozón tavaly Griid Harry Sudock alelnök elmondta, hogy az atomenergia egy jó lehetőség nagy mennyiségű, tiszta, szén-dioxid-mentes energia bevezetésére.

FutureMining csapat

FutureMining csapat

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Chcete si nechat ujít další růst kryptoměn?

Nechcete se radši dozvědět více? 

Nechte nás na sebe kontakt a my se vám obratem ozveme.