Az orosz állampolgár az NFT égő orosz útlevelének eladásából származó bevételt Ukrajna megsegítésére fordítja

Olive Allen orosz állampolgár és művész, aki több mint 11 éve él az Egyesült Államokban, elégette szülőhazája útlevelét abban a reményben, hogy felhívja a figyelmet és pénzügyi támogatást szerezzen az Ukrajnában zajló katonai konfliktusra.

Olive Allen a New York-i orosz konzulátus előtt állva elégette orosz útlevelét, és erről videót is készített. Azt tervezi, hogy elárverezi ezt a videót, mint egy nem átruházható jelképet (NFT), és a bevételt az ukrajnai humanitárius erőfeszítésekre fordítja.

„Nem tekintem otthonomnak Putyin Oroszországát”. Mondta Olive. „Hazánkban hatalmas lehetőségek rejlenek, de a kormány a tönk szélére sodorja az embereket”.

Az NFT égő útlevelének árverése 2022. 3. 2-án kezdődött a SuperRare piactéri kereskedési platformon. Az aukcióból származó ETH-t (Ethereum) közvetlenül a „Save the Children” (Mentsük meg a gyermekeket) szervezetnek adományozzuk, amely a gyermekek megsegítésével foglalkozik világszerte. A szervezet jelenleg kriptoadományokat fogad el a „Giving Block” nonprofit platformján keresztül BTC (bitcoin) és ETH formájában. Jelenleg mintegy 7,5 millió gyermek van „kereszttűzben” Ukrajnában. 

Olive azt mondta, hogy e tett miatt a jelenlegi rendszerben soha nem fog tudni visszatérni Oroszországba. Azonnal letartóztatnák. Oroszországban sokkal kevesebbért is letartóztatnak embereket. 

A kriptovaluták az Ukrajnába történő pénzküldés, valamint az Egyesült Államok és az Európai Unió szankcióinak Oroszország általi lehetséges kijátszása miatt váltak az egyik fő vitatémává. Az ukrán digitális átalakulás miniszterének számlái közzétették azokat a címeket, amelyekre BTC, ETH, Teter (USDT), Polkadot (DOT) és Dogecoin (DOGE) kripto-adományokat lehet küldeni. 

FutureMining csapat

FutureMining csapat

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Chcete si nechat ujít další růst kryptoměn?

Nechcete se radši dozvědět více? 

Nechte nás na sebe kontakt a my se vám obratem ozveme.