Dél-Korea új elnöke elhalasztja a kriptovaluta adójogszabályok bevezetését

Az újonnan megválasztott dél-koreai elnök, Yoon Suk-yeol kijelentette, hogy a kriptovaluták adóját nem fogják bevezetni, amíg a fogyasztóvédelemről nem születik jogszabály.
A kriptovaluták nyereségének adóztatása eredetileg 2022-ben lépett volna hatályba. Ezt az eredeti tervet elhalasztják, amíg a digitális eszközalapról szóló törvény (DABA) nevű új jogszabálycsomagot el nem fogadják. Az E-daily szerint Yoon elnök gondoskodik arról, hogy a kriptopénzek adóztatásáról szóló törvényt addig ne fogadják el, amíg nem születik ésszerű fogyasztóvédelmi jogszabály.

Március óta a dél-koreai elnöki csapat azon dolgozik, hogyan lehetne törvénybe iktatni a kriptovaluták nyereségének adóztatását. A DABA-t a Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága (FSC) dolgozta ki az év elején, és számos fogyasztóvédelmi törvényt tartalmaz. Ezek a törvények részletesebben foglalkoznak a tokenek kibocsátásával, a nem működő tokenekkel (NFT-k), a központosított részvényekkel (CEX-ek), és reflektálják Joe Biden kriptovalutákra vonatkozó szabályozását.

A DABA keretében az FSC kriptobiztosítás bevezetését tervezi a hackerek, a rendszerhibák és a jogosulatlan tranzakciók elleni védelemként. A halasztott kriptoadóról szóló törvény 20%-os adót vetne ki a kripto befektetésekből származó, évi 2100 dollár feletti nyereségre.

Simon Kim, a Hashed kockázati tőkecég vezérigazgatója szerdán a Cointelegraphnak azt nyilatkozta, hogy „nincs értelme a kriptovalutákra adót kivetni a vonatkozó törvények hatályba lépése előtt, amelyek egyértelműen meghatározzák a kriptovalutával kapcsolatos üzleti tevékenység körét, és az adózás előfeltételei”. „Alapos kutatás nélkül a kriptovaluták adóztatásának érvényesítése különféle baleseteket okozhat, és komoly méltányos adózási problémákat vethet fel, mivel a kriptopénzek befektetővédelmi rendszere még nem alakult ki.”

Míg az FSC a DABA keretein belül új törvények kidolgozásán dolgozik, Yoon egy Digitális Ipari Ügynökség létrehozását tervezi, amely a kriptoipar szabályozási kérdéseinek ugródeszkájaként szolgálna.

FutureMining csapat

FutureMining csapat

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email