Dél-Korea új elnöke elhalasztja a kriptovaluta adójogszabályok bevezetését

Az újonnan megválasztott dél-koreai elnök, Yoon Suk-yeol kijelentette, hogy a kriptovaluták adóját nem fogják bevezetni, amíg a fogyasztóvédelemről nem születik jogszabály.
A kriptovaluták nyereségének adóztatása eredetileg 2022-ben lépett volna hatályba. Ezt az eredeti tervet elhalasztják, amíg a digitális eszközalapról szóló törvény (DABA) nevű új jogszabálycsomagot el nem fogadják. Az E-daily szerint Yoon elnök gondoskodik arról, hogy a kriptopénzek adóztatásáról szóló törvényt addig ne fogadják el, amíg nem születik ésszerű fogyasztóvédelmi jogszabály.

Március óta a dél-koreai elnöki csapat azon dolgozik, hogyan lehetne törvénybe iktatni a kriptovaluták nyereségének adóztatását. A DABA-t a Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága (FSC) dolgozta ki az év elején, és számos fogyasztóvédelmi törvényt tartalmaz. Ezek a törvények részletesebben foglalkoznak a tokenek kibocsátásával, a nem működő tokenekkel (NFT-k), a központosított részvényekkel (CEX-ek), és reflektálják Joe Biden kriptovalutákra vonatkozó szabályozását.

A DABA keretében az FSC kriptobiztosítás bevezetését tervezi a hackerek, a rendszerhibák és a jogosulatlan tranzakciók elleni védelemként. A halasztott kriptoadóról szóló törvény 20%-os adót vetne ki a kripto befektetésekből származó, évi 2100 dollár feletti nyereségre.

Simon Kim, a Hashed kockázati tőkecég vezérigazgatója szerdán a Cointelegraphnak azt nyilatkozta, hogy „nincs értelme a kriptovalutákra adót kivetni a vonatkozó törvények hatályba lépése előtt, amelyek egyértelműen meghatározzák a kriptovalutával kapcsolatos üzleti tevékenység körét, és az adózás előfeltételei”. „Alapos kutatás nélkül a kriptovaluták adóztatásának érvényesítése különféle baleseteket okozhat, és komoly méltányos adózási problémákat vethet fel, mivel a kriptopénzek befektetővédelmi rendszere még nem alakult ki.”

Míg az FSC a DABA keretein belül új törvények kidolgozásán dolgozik, Yoon egy Digitális Ipari Ügynökség létrehozását tervezi, amely a kriptoipar szabályozási kérdéseinek ugródeszkájaként szolgálna.

FutureMining csapat

FutureMining csapat

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Chcete si nechat ujít další růst kryptoměn?

Nechcete se radši dozvědět více? 

Nechte nás na sebe kontakt a my se vám obratem ozveme.