KRIPTOVALUTÁK
BÁNYÁSZATA

A kriptovaluták a modern idők egyik jelensége, és népszerűségük folyamatosan növekszik. Egyre több helyen lehet fizetni kriptovalutákkal, és egyre növekszik azoknak a száma, akiket érdekel a kriptovaluták bányászata. A kriptovaluták bányászata egyik módja a digitális valuták megszerzésének és az azokból való profitszerzésnek. Továbbra is a Bitcoin bányászata iránt a legnagyobb az érdeklődés, de már régóta nem csak ez a legismertebb kriptovaluta, de más kriptovaluták is előtérbe kerülnek, mint például a Monero, a Litecoin vagy az Ethereum.

ISMERKEDJEN MEG A KRIPTOVALUTÁKKAL


EGYRE TÖBBEN BESZÉLNEK A KRIPTOVALUTÁKRÓL, ÉS EZ MÁR NEM CSAK SZÁMÍTÓGÉPES KOCKÁK. A DIGITÁLIS VALUTÁKKAL A GAZDASÁGI MÉDIA IS FOGLALKOZIK, ÉS OLYKOR A MAINSTREAM MÉDIA FELÜLETEI IS EMLEGETIK. HOGY AZ EMBER MEGÉRTSE, HOGY „MIT LÁT MINDENKI BENNÜK”, NEM CSAK A KRIPTOVALUTÁKAT SZÜKSÉGES RÖVIDEN BEMUTATNI, HANEM AZT IS, HOGYAN MŰKÖDNEK.

Valójában mik azok a kriptovaluták?

A kriptovaluta a digitális valuta egyik fajtája, amelyet elektronikusan hoznak létre. Még ha talál is egy tetszetős képet a Bitcoin-ról, fizikailag nem érinti meg a valutát, és egyáltalán nem a pénztárcájában tárolja – egyértelműen nem abban, amelyben a „normális“ pénzét, hitelkártyáit, iratait és egyéb szükségleteit hordja. A kriptovalutákat úgynevezett digitális pénztárcákban tárolják, amelyeket később bemutatunk. A kriptovaluta rendszere matematikailag és szoftverileg kifinomult, és bevonja a felhasználókat a folyamatba. A kriptovalutákat azért hozták létre, hogy biztonságosabb, átláthatóbb és gyorsabb fizetéseket kínáljanak.

Milyen előnyökkel rendelkeznek a kriptovaluták?

A kriptovaluták alternatívát kínálnak a mindennapos fizetésekkel szemben, de ahhoz, hogy bárki elkezdhesse használni őket, bizonyos előnyökkel kell rendelkezniük velük szemben. A kriptovalutáknak pedig több pozitívuma is van, amelyek egyre szélesebb felhasználói bázist szereznek. Az egyik nagy előny a rendszer decentralizáltsága – nem csak egy intézmény fizetési áttekintéssel, hanem gyakorlatilag minden felhasználó a rendszerben, ami garantálja a fizetések átláthatóságát. A kriptovaluták közvetítő, például bank nélkül is megvannak, és a kriptofizetés közvetlenül a feladótól a címzetthez kerül, ami nemcsak, hogy sokkal gyorsabb, de olcsóbb is. A bankok és egyéb intézmények illetékeinek megszűnése miatt az átutalási költségek minimálisak. A felhasználók a kriptovaluták anonimitását is értékelik, mivel a fizetések személyes vagy érzékeny adatok nélkül történnek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem lehet nyomon követni a tranzakciókat. Persze ami a pénzt illeti, ez esetben nagyon alapos biztonságra is szükséges. Nincs ez máshogy a digitális pénznemeknél sem – az erős titkosításnak köszönhetően szinte lehetetlen feltörni a rendszert.

Hogyan működik a kriptovaluták rendszere?

Mint már említettük, a kriptovaluta rendszere egy nagyon jól kidolgozott és alaposan biztosított rendszer. Az egyes kriptovaluták eltérően működnek, ezért itt bemutatjuk a legismertebb kriptovalutát, és elmagyarázzuk a Bitcoin működését. A rendszer egyszerűen úgy működik, hogy az adott kriptovalutában lezajlott tranzakciót a felhasználók a hardverük segítségével igazolják. Ez az ellenőrzés matematikai feladatokat megoldó szoftverrel történik, és az ellenőrzést nem csak egy személy, hanem nagyszámú, bányászoknak nevezett felhasználók végzik. Ezen feladatok sikeres megoldásáért és így a fizetés visszaigazolásáért a bányásznak bizonyos nyeresége van ennek a kriptovalutának az egységeiben.

Az egyes kriptovalutákon végrehajtott tranzakciók egy úgynevezett blokkláncban kerülnek rögzítésre, amely alapvetően egy digitális számlakönyv, ahol az adott kriptovalutával kapcsolatos összes tranzakciót feltüntetjük. És mivel az egész rendszer decentralizált, a blokklánc nem egyetlen felhasználó számára létezik, hanem a világon több ezer számítógép rendelkezik belőle másolatokkal. Ezért ebből a kölcsönösen megosztott adatbázisból nem lehet törölni a már megadott fizetési adatokat. A kriptovaluta tranzakcióit a blokkláncban úgynevezett blokkokban tároljuk. A blokkok követik egymást, és mindegyik digitális aláírással van lezárva. Mindez megakadályozza a fizetések hamisítását.

Mindez viszonylag egyszerűen hangzik – a kriptovalutákat mások tranzakcióinak megerősítésével lehet kikeresni. Természetesen van egy bökkenő. Ennek eredményeként a kriptovaluta bányászata nagy mennyiségű elektromos energiát vesz igénybe, amelyet a számítógép a matematikai feladatok elvégzése és a fizetések visszaigazolása során fogyaszt el. Maga a bányászat nagyon drága lehet, és nem biztos, hogy nyereséges. A magas energiafogyasztás azonban megakadályozza, hogy visszaéljenek egy olyan rendszerrel, amely ragaszkodik ahhoz, hogy a lehető legtöbb felhasználót vonják be a hitelesítésbe.

Milyen fajtái léteznek a kriptovalutáknak?

Az emberek túlnyomó többsége csak a leghíresebb kriptovalutát – a Bitcoint – ismeri. Azonban sok-sok további kriptovaluta létezik. A kriptovaluták száma határozottan több százra tehető, egyes források szerint akár több ezer is létezik. Azonban nem minden kriptovaluta „éli túl“ és marad stabil a piacon. Bányászatkor jó, ha olyanokat választunk, amelyeket már igazoltak. A legismertebb kriptovaluták a már említett Bitcoin-on kívül az Ethereum, a Litecoin, a Cardano, a Solana, a Dogecoin, a Tron, a Monero vagy a Polkadot.

Miben különböznek egymástól a kriptovaluták?

Tekintettel arra, hogy sok kriptovaluta létezik, logikus, hogy vannak köztük különbségek. Minden kriptovalutának megvannak a maga sajátosságai és jellemzői, amelyek megkülönböztetik a többitől. Először is, az egyes kriptovaluták eltérő használati rendszerrel vagy bányászati módszerrel rendelkeznek. Különbségeket találhatunk az egyes kriptovaluták technológiájában is. A tranzakciók sebessége vagy a fizetések anonimitása is változó.

Mi minden hat a kriptovaluták árára?

A kriptovaluták bányászata és kereskedelme elsősorban a profitszerzésre irányul. A kriptovaluták árfolyamát gyakran taglalják a médiában, sokszor negatív kontextusban. Bár gyakrabban olvashatunk a Bitcoin vagy más kriptovaluták árfolyamáról, hosszú távon a kriptovaluták értéke kisebb ingadozásokat leszámítva gyakorlatilag folyamatosan emelkedik. Mint minden más a piacon, a kriptovaluták árát is a kereslet és a kínálat határozza meg. A kriptovaluták növekvő népszerűségének, a fizetési helyek bővülő hálózatának és a jövőbeni lehetőségeknek köszönhetően pedig a kriptovaluták értéke emelkedik.

A KRIPTOVALUTA BÁNYÁSZATA MINT BEVÉTELI FORRÁS


A KRIPTOVALUTÁK SZEREZÉSÉNEK EGYIK MÓDJA A BÁNYÁSZÁSÜK VAGY AZ ÚN. MINING. A KRIPTOVALUTÁK BÁNYÁSZATA, MINT ÁSVÁNYOK BÁNYÁSZATA ENERGIAIGÉNYES KÉRDÉS. A BÁNYÁSZATHOZ BE KELL FEKTETENI A BÁNYÁSZATHOZ HASZNÁLANDÓ HARDVEREKBE, EZÉRT FIGYELEMBE KELL VENNI A NAGY ENERGIAFOGYASZTÁST. MIELŐTT NEKIKEZDENE, FONTOS KISZÁMÍTANI, HOGY MEGTÉRÜL-E EGYÁLTALÁN.

Miért olyan népszerű a kriptovaluták bányászata?

Természetesen a fő ok, amiért bányászok ezrei kezdenek el bányászni Bitcoint és más digitális valutákat világszerte, a profit. A kriptovalutákat a saját gazdagodásuk mellett azonban más célokra is használják. Azonnali tranzakciókra is használható bárhol a világon – kriptovaluták használatakor nem kell megvárni, amíg a bank feldolgozza a fizetést, így a tranzakciók valóban nagyon gyorsak. A felhasználók az alacsony díjak és az anonimitás miatt is kriptovalutákat használnak.

Hogyan zajlik a kriptovaluták bányászata?

Ha már bekészített egy csákányt a kriptovaluták bányászására, visszaviheti a pincébe. A bányászat a bányász számítógépén történik, de először szükséges, hogy a számítógép fel legyen szerelve a megfelelő hardverrel. Ezenkívül a felhasználónak képesnek kell lennie bányászati szoftverek telepítésére és futtatására, ami meglehetősen bonyolult. De ha minden jól megy, a bányász számítógépe ezután lefuttat egy programot, amely megoldja a matematikai problémákat, így megerősíti a kriptovalutával kapcsolatos tranzakciókat. A tranzakció sikeres visszaigazolását jutalom követi ennek a kriptovalutának az egységei formájában. A tényleges bányászat tehát lényegében más felhasználók tranzakcióinak ellenőrzése, visszaigazolása, illetve ezen fizetések blokkba foglalása.

A blokkláncban, azaz a képzeletbeli főkönyvben a kriptovaluta felhasználója kriptovaluta általi fizetéssel egy jegyzéket hoz létre. Ezt követően csatlakoznak a folyamathoz a bányászok, akik úgynevezett blokkokat alkotnak, amelyek olyan jegyzékek, amelyek megerősítik a tranzakció érvényességét. A bányászok speciális szoftverek segítségével derítik ki, hogy megfelelő elektronikus aláírással rendelkező fizetésről van-e szó, érvényes elektronikus pénztárcák között, stb.

A bányászok célja egy olyan blokk létrehozása, amely helyesen megerősíti a tranzakciót, majd beépíti a blokkláncba, amiért jutalmat kapnak a kriptovaluta egységeinek formájában.

Milyen hardware szükséges a bányászathoz?

Már elhangzott, hogy a bányászathoz speciális berendezésekre van szükség. Milyen hardver szükséges a kriptovaluta bányászatához? Az alap természetesen egy számítógép. Sajnos a kriptovaluta bányászata egy normál számítógépen nem lehetséges, ezért egy kicsit javítani kell rajta. Ez a fejlesztés erős grafikus kártyák vásárlásán alapul, amelyeket eredetileg számítógépes játékokhoz szántak. A grafikus kártyákat a kriptovaluta bányászatában matematikai problémák megoldására használják. Minél több grafikus kártya csatlakozik a számítógéphez, annál erősebb a bányászati rendszer. A nagyszámú grafikus kártyával rendelkező számítógépet bányászati berendezésnek nevezik. Továbbá ki kell választani a megfelelő alaplapot a bányászati számítógéphez, ami a bányászni kívánt grafikus kártyák számától függ. Nem szabad megfeledkeznünk más részletekről sem, mint például a CPU vagy a RAM.

A hardverárak, különösen a grafikus kártyák, az utóbbi időben meredeken emelkedtek, ami megnövelte a bányászat kezdeti költségeit. Ha ehhez hozzávesszük a magas áramfogyasztást, akkor nagyon jól ki kell számolni, hogy kifizetődik-e a kriptovaluták kitermelése.

Van kockázata a kriptovaluták bányászatának?

A digitális valutarendszer nem teljesen golyóálló, ezért van mire odafigyelni. A kriptovaluták legnagyobb kockázata a kriptovaluták tárolására szolgáló számla ellopása. Minden felhasználó digitális pénztárcában tárolja kriptovalutáit. Ezek léteznek online, vagy vásárolhat hardveres digitális pénztárcát is, amely egy flash meghajtóhoz hasonló számítógéphez csatlakozik. Ezért kockázatosabb a kriptovaluták tárolása és a számla biztosítása, hogy a felhasználó ne veszítse el digitális pénzét. Magának a bányászatnak nincs túl sok kockázata, kivéve a magas villanyszámla.

KERESKEDJEN AZZAL, AMI A KRIPTOVALUTÁKKAL LEHETSÉGES


A MÁSODIK LEHETŐSÉG A KRIPTOVALUTÁKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉSRE ÉS FELHASZNÁLÓI KÖRÉNEK BŐVÍTÉSÉRE A KRIPTOVALUTÁKKAL VALÓ KERESKEDÉS. AZ ALAPELV UGYANAZ, MINT MINDEN MÁS KERESKEDELEMBEN – A LEGOLCSÓBBAN VÁSÁROLNI ÉS A LEGMAGASABBAN ELADNI. EMELLETT, HOGY A KRIPTOVALUTÁKAT HASONLÓAN HASZNÁLJÁK, MINT A RÉSZVÉNYEKET, AZ ÁTLAGOS PÉNZHEZ IS HASONLÓ A HASZNÁLATA, MIVEL AZ ÁRUK VAGY SZOLGÁLTATÁSOK VELE MEGVÁSÁROLHATÓAK. HOSSZÚ TÁVÚ BEFEKTETÉSÉNEK IS HASZNÁLJÁK.

Hogyan történik a kriptovaluták vétele és eladása?

A kriptovalutákat a kinyerésüknél valamivel könnyebben is meg lehet szerezni, vásárlással. A kriptovaluták vásárlása történhet tőzsdén, pénzváltókban vagy speciális automatákban. A tőzsdén való vásárlás a legjobb módja a kriptovalutákkal való kereskedésnek. A szokásos tőzsdéhez hasonlóan a kereskedést a kereslet-kínálat szabályozza, a kriptovaluták árai ezért nem rögzítettek. Ezzel szemben a pénzváltókban történő vásárlást a kriptovaluta árfolyama szabályozza. Tehát ahogyan eurót, dollárt vagy más valutát vásárol egy bizonyos összegért, ugyanúgy vásárol Bitcoint vagy más valutákat is. A kriptovaluták beszerzésének utolsó módja az automaták, amelyek hálózata bővül, különösen a nagyobb városokban. Ideális, ha rendelkezik digitális pénztárcával a telefonjában, így már csak az automatában kell kiválasztania a vásárolni kívánt összeget, és a készülék végigvezeti a folyamaton.

Hol lehet kriptovalutát vásárolni?

A kriptovaluta fizetést hazánkban is egyre több kereskedő teszi lehetővé. Csehországban már több mint 400 helyen lehet kriptovalutákkal fizetni, és a hálózat továbbra is bővül. Az Alza, a prágai Bitcoin Coffee vagy például a brünni DJ Captain Sound is elfogad kriptovaluta vásárlást. Természetesen ennél sokkal több kereskedő van, ahol fizethet Bitcoin-nal és más valutákkal. A coinmap.org kryptotérkép például megmutatja, hol lehet kriptovalutákkal fizetni.
És hogyan működik a kriptovalutával való fizetés? Ez meglehetősen egyszerű, és nem sokban különbözik a szokásos online bankkártyás fizetéstől. Például, ha Bitcoint szeretne vásárolni az Alzában, mindössze annyit kell tennie, hogy megrendeléskor válassza a Bitcoin általi fizetést, és a webhely ezután átirányítja Önt a BitcoinPay fizetési átjáróhoz. Van egy bitcoin cím, ahová a fizetést közvetlenül a bitcoin pénztárcából küldik.

Hol lehet kriptovalutákkal kereskedni?

A kriptovaluták bányászhatóak, árukat és szolgáltatásokat lehet vásárolni általuk, valamint kereskedni és spekulálni is lehet velük. A cél ebben az esetben az, hogy olcsón vásároljunk kriptovalutákat, drágábban adjuk el és ezáltal profitot termeljünk. A kriptovalutával való kereskedés több helyen is lehetséges, ilyen például az eToro vagy az XTB. Még csak nem is szükséges a kriptovaluták ténylegesen birtoklása ahhoz, hogy kereskedjen velük.

A FUTURE MINING KRIPTOVALUTÁI A MI BIRTOKUNKBAN VANNAK


A KRIPTOVALUTA BÁNYÁSZÁSÁHOZ NEMCSAK A HARDVER VÁSÁRLÁSÁNAK KEZDETI BETÉTJE ÉS A BEVEZETÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ISMERET SZÜKSÉGES, DE AZ ELŐÁLLÍTÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ MAGAS ÁRAMFOGYASZTÁSSAL IS SZÁMOLNI KELL. KEZDŐKNEK LEHET HOGY, EZEK AZOK A TÉNYEZŐK, AMELYEK ELRETTENTIK A KRIPTOVALUTÁK VILÁGÁTÓL. IDEÁLIS, HA EGY TAPASZTALT ÉS ELLENŐRZÖTT PARTNER SEGÍT, ÉS TANÁCSOT AD, HOGY KERESSEN PÉNZT A KRIPTOVALUTÁKON, HOGY NE VÉGEZZE MÍNUSZBAN. ÉS PONTOSAN ILYEN PARTNER A FUTURE MINING, AMELY A DIGITÁLIS ARANY VILÁGÁT PRÓBÁLJA KÖZELEBB VINNI A NAGYKÖZÖNSÉGHEZ.

Bányászat a Future Mining-gal

A Future Mining tapasztalt és megbízható partner a kriptovaluták bányászatban. Évek óta tevékenykedik a kriptovaluták világában, és a bányászati számítógépek építésében szerzett tíz éves tapasztalatának köszönhetően egy nagy teljesítményű számítógépet tud készíteni ügyfelei számára, és nem csak tudását, hanem a bányászati rendszer hátterét és szolgáltatását is biztosítja. A Future Mining gondoskodik arról, hogy csak a legjobb minőségű és legmodernebb alkatrészekből hozza létre a bányászati hardvert.
Az eszközkezelés számunkra magától értetődő – a bányászati gépeket folyamatosan felügyeli informatikusaink csapata, akik gondoskodnak arról, hogy minden úgy működjön, ahogy kell, és a bányászati gépek a maximumot nyújtsák. A Future Mining a kamerarendszerünknek köszönhetően a helyiségek biztonságán túl a bányagépek biztonságáról is gondoskodik.

Samozřejmostí je u nás správa zařízení – na těžební stroje nepřetržitě dohlíží tým našich IT specialistů, kteří dávají pozor na to, aby vše fungovalo, jak má a těžební stoje ze sebe vydaly maximum. Future Mining dbá i na zabezpečení těžebních strojů, a to nad rámec zabezpečení prostor díky našemu kamerovému systému.

Magán a hardveren túl kedvező energiaárakat is kínálunk. Több éves szerződést kötöttünk egy energiaszolgáltatóval, melynek köszönhetően az energiaárak nem változnak, és ügyfeleinknek mindig a lehető legjobb energiaárat tudjuk kínálni a piacon.

Milyen kriptovalutákat bányászik a Future Mining?

Mint már említettük, rengeteg kriptovaluta létezik, azonban a Future Mining gondosan kiválasztja a hagyományos és stabil piaci pozícióval rendelkező kriptovalutákat a bányászathoz. Számunkra fontos, hogy a bányászott devizák a jövőben növekedési potenciállal rendelkezzenek, és ezáltal ügyfeleink számára előnyösek legyenek. A legismertebb Bitcoin mellett a második legnagyobb kriptovaluta, az Etherea, aminek a mi hazánkban folyik a bányászata. Litecoin-t, Monerót, Ravencoin-t, Classic-ot vagy Ergót is bányászunk.

Befektetés kriptovalutákba a Future Mining segítségével

A digitális valutabányászat mellett a Future Mining is befektet. Bár a kriptovalutákba való befektetés kevésbé kockázatos, mint a bányászat, a kriptovaluták jelentőségének és rendszerének ismerete szükséges ahhoz, hogy a tevékenység nyereséges legyen. Több éves tapasztalatunknak köszönhetően befektetéseket kínálunk ügyfeleinknek meghatározott jövedelemfizetési határidővel és az eredeti kaució visszafizetésével.

A Future Mining tanácsadása

A Future Mining szakmai tanácsokat is kínál. Forduljon hozzánk, ha tanácsra van szüksége a bányászati számítógép csatlakoztatásával kapcsolatban, tanácsot adunk a tényleges kriptovaluta bányászattal vagy kriptovaluta befektetéssel kapcsolatban is.

Tanácsot adunk a kriptovalutákkal kapcsolatos jogszabályokkal kapcsolatban is. Elmondjuk, mik a kötelességei ezen a területen, hogy ne kerüljön ütközésbe a törvénnyel és elkerülje a tetemes bírságokat.

A Future Mining-gel szeretnék dolgozni, hogyan fog zajlani?

Ha szeretne belecsöppenni a digitális valuták világába, és a Future Mining-gel szeretne közösen bányászni, minden bizonnyal érdekli, hogyan is zajlik. Az egész folyamat öt lépésben összefoglalható:

1. Információ

Először is nagyon fontos, hogy mindent jól elmagyarázzunk Önnek. A személyesen, online vagy telefonon is lezajló találkozónk során elmagyarázzuk a bányászat mikéntjét, vagy kiegészítjük a már meglévő ismereteit. Természetesen minden kérdésére válaszolunk, és kiderítjük, milyen elvárásai vannak a kriptovaluta bányászattal szemben.

2. Tervezet

Miután megtudtuk, mi az Ön elképzelése, összeállítunk egy bányászati csomagjavaslatot, amely tartalmazza a bányagépek konfigurációjára és a számítási teljesítmény beállítására vonatkozó javaslatot. Meghatározzuk, hogy mennyi áramra lesz szükség, és feltüntetjük a gépkezelést és egyéb szükségleteket.

3. Szerződés

Abban a pillanatban, amikor mindkét fél megelégedésével megállapodunk a bányászati csomagban és a feltételekben, van ideje a szerződés aláírásának.

4. Bekapcsolódás

Amint az első fizetés megtörténik, 14 napon belül bekapcsolnak a bányászgépek, és felállítanak egy digitális pénztárcát, ahol a bányászott érméket tárolják. Az ügyfél hozzáférhet egy alkalmazáshoz is, amelyben információkat láthat a bányászat folyamatáról.

5. Bányászat

A gépek csatlakoztatása és a beállítások elvégzése után történik maga a bányászat. Mi gondoskodunk bányászati felszereléseiről, Önnek pedig csak követnie kell, hogyan működik. Folyamatosan nyomon követheti a bányászott érmék növekedését, és havi fizetés és szolgáltatási díj jár.

Těžba Bitcoinu

Milionové zisky a příběh jako z pohádky. Právě s tím si nejznámější kryptoměnu světa spojuje široká veřejnost. Největší boom Bitcoin (BTC) zažil v roce 2017, kdy se jeho hodnota vyšplhala na rekordních 21 000 $. A zájem o tuto digitální měnu neklesá.

více informací o měně

Těžba Monera

Digitální měna Monero (XMR) slouží k rychlým, bezpečným a hlavně nevystopovatelným platbám. Vděčí za to důmyslnému systému podpisů, který neobsahuje žádné informace o provedené transakci. Identita odesílatele a příjemce tak zůstává anonymní.

více informací o měně

Těžba Etherea

Ethereum je platforma pro decentralizované aplikace na principu open-source softwaru. Programátoři ji hojně používají pro vývoj nových peněženek na kryptoměny, investičních aplikací i her s in-game aktivy s možností vydělávat reálné peníze.

více informací o měně

BÁNYÁSSZON VELÜNK!

Írjon nekünk, és 48 órán belül válaszolunk.


  Vezetéknév és keresztnév


  E-mail


  Telefon

  Az Ön szövege

  Megjegyzés: A Küldés gombra kattintva elfogadja adatvédelmi irányelveinket.

  Chcete si nechat ujít další růst kryptoměn?

  Nechcete se radši dozvědět více? 

  Nechte nás na sebe kontakt a my se vám obratem ozveme.