Salvador bitcoinért cserében benzinnel támogat

Salvador kormánya teljes mértékben támogatja az új nemzeti valuta – a bitcoin – használatát. Újonnan kedvezményt kínál az üzemanyagra.

Idén szeptember elején ebben a közép-amerikai országban bemutatták a bitcoint mint hivatalos fizetőeszközt, és kiadták a Chivo elektronikus pénztárcáját is. 

Az elektronikus pénztárca erősödik

A hónap végén Nayib Bukele salvadori elnök újabb hírt jelentett be a Twitteren keresztül. A legnagyobb benzinkutakkal folytatott tárgyalások után mindenki, aki bitcoinnal fizet a Chivo pénztárcán keresztül, 0,20 dollár kedvezményt kap gallon üzemanyagonként. Már október elejétől kezdve.

Bukele elnök azt is hangsúlyozta, hogy a kedvezmény semmivel és sehogy sem korlátozott, és minden lakosra és cégre vonatkozik. Szerinte a salvadoriak körülbelül harmada használja a Chivo pénztárcát három héttel a bevezetése után.

Hallatszanak kritikus hangok.De kritikus hangok is vannak. Néhányan ennek a lépésnek a finanszírozásával foglalkoznak. Mások csodálkoznak, hogy miért nem jár mindenkinek ez a kedvezmény. Logikailag azonban egyértelmű, hogy ez az új nemzeti valuta, azaz a bitcoin lehető legszélesebb körű használatát támogatja.

FutureMining csapat

FutureMining csapat

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Chcete si nechat ujít další růst kryptoměn?

Nechcete se radši dozvědět více? 

Nechte nás na sebe kontakt a my se vám obratem ozveme.