Salvador bitcoinért cserében benzinnel támogat

Salvador kormánya teljes mértékben támogatja az új nemzeti valuta – a bitcoin – használatát. Újonnan kedvezményt kínál az üzemanyagra.

Idén szeptember elején ebben a közép-amerikai országban bemutatták a bitcoint mint hivatalos fizetőeszközt, és kiadták a Chivo elektronikus pénztárcáját is. 

Az elektronikus pénztárca erősödik

A hónap végén Nayib Bukele salvadori elnök újabb hírt jelentett be a Twitteren keresztül. A legnagyobb benzinkutakkal folytatott tárgyalások után mindenki, aki bitcoinnal fizet a Chivo pénztárcán keresztül, 0,20 dollár kedvezményt kap gallon üzemanyagonként. Már október elejétől kezdve.

Bukele elnök azt is hangsúlyozta, hogy a kedvezmény semmivel és sehogy sem korlátozott, és minden lakosra és cégre vonatkozik. Szerinte a salvadoriak körülbelül harmada használja a Chivo pénztárcát három héttel a bevezetése után.

Hallatszanak kritikus hangok.De kritikus hangok is vannak. Néhányan ennek a lépésnek a finanszírozásával foglalkoznak. Mások csodálkoznak, hogy miért nem jár mindenkinek ez a kedvezmény. Logikailag azonban egyértelmű, hogy ez az új nemzeti valuta, azaz a bitcoin lehető legszélesebb körű használatát támogatja.

FutureMining csapat

FutureMining csapat

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email