Svédország be akarja tiltani a kriptovaluta bányászatát.

A svédek be akarják tiltani a kriptovaluta bányászatát az Európai Unióban. Más országok támogatják őket ebben.

Az EU-ban a bányászat betiltásáról novemberben kezdtek beszélni, amikor két svéd szabályozó hatóság nyílt levelet tett közzé, amelyben a bányászat leállítására szólítottak fel a magas energiafogyasztás miatti aggodalmak miatt.

Az éghajlatváltozás veszélye

A kriptovalutákat az éghajlatváltozásra jelentett fenyegetésként jellemezték, mivel a bitcoin és az éter bányászata kétszer annyi energiát használ fel, mint Svédország. Aggódnak amiatt, hogy a megújuló energiaforrásokat kriptovaluták bányászására fogják használni ahelyett, hogy a közcélú felhasználásra fordítanák. Szerintük az energiaigényes bányászatra kivetett különadók jelenthetik a megoldást.

Németország, Spanyolország és Norvégia politikusai támogatják a felhívást.

A tilalom nem megoldás

Az európai kriptoközösség tagjai szerint nem a kriptovaluta bányászata a fő oka az Európában tapasztalható energiaválságnak, ahol a háztartások villanyszámlái az egekbe szöknek. A kriptovaluta bányászatának leállítását első osztályú és egyszerű „megoldásnak“ tekintik, miközben az energiahiány alapvető okai máshol keresendők. A kriptovaluta szószólói azt is állítják, hogy Kína tavalyi tilalma nem vezetett a bányászat jelentős fellendüléséhez az EU-ban.

A Cambridge Centre for Alternative Finance adatai szerint a svédországi átlagos havi bitcoin hashrate (a bányászatban másodpercenként felhasznált számítási teljesítmény) 0,84 százalékponttal nőtt 2021 májusa és augusztusa között a kínai tiltást követően. Összehasonlításképpen, az amerikai hashrate 17,7% százalékponttal nőtt.

Bizonyítékok? Nem léteznek

Eric Wall, svéd szoftvermérnök és az Arcane Assets befektetési igazgatója szerint Svédországban nem alakultak nagy bányavállalatok, és nincs bizonyíték arra, hogy Svédország megújuló energiájának nagy részét a bányászat elszívja.

FutureMining csapat

FutureMining csapat

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Chcete si nechat ujít další růst kryptoměn?

Nechcete se radši dozvědět více? 

Nechte nás na sebe kontakt a my se vám obratem ozveme.