Venezuela és India megadóztatja a kriptovalutát, az indiaiaknak digitális rúpiájuk van

A venezuelai és az indiai kormány új adótörvényeket fogadott el a kriptovalutákkal kapcsolatban. Tervezik, hogy 20, illetve 30 százalékot beszednek.

Venezuela célja, hogy a nemzeti pénznemtől eltérő pénznemben lebonyolított tranzakciók 2-20%-át beszedje. Ezek a bolívar és a saját, olajjal fedezett kriptovalutájuk, a petro, amely a helyi gazdaságot hivatott megmenteni.

A bolívar teljes leértékelése

A bolívart többször leértékelték, csak tavaly több mint 70%-ot veszített az értékéből. Az elmúlt évtizedben így szinte az összes értékét elvesztette.

A bitcoin használata Venezuelában az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt. Helyi vállalkozások ezrei álltak át kriptovalutára, hogy túléljék a hiperinflációt. Tavaly ősszel a nagy repülőterek elkezdtek felkészülni arra, hogy a jegyekért és egyéb szolgáltatásokért kriptovalutában fizessenek, élükön a bitcoinnal.

Csökkenti a nemzet készpénzfüggőségét.

India a legújabb ország, amely bővíti a saját nemzeti kriptovalutával rendelkező országok számát. A digitális rúpiát az április 1-jén kezdődő pénzügyi évben fogja bevezetni.

Ezzel egyidejűleg új adórendszert jelentett be a meglévő digitális valutákra vonatkozóan. Ez a digitális valuta tranzakciók fenomenális növekedéséhez vezetett. Az értékesítésükre 30%-os adót és 1%-os forrásadót vetnek ki.

A virtuális rúpiától a fizetések gyorsaságát és hatékonyságát ígéri. Nirmala Sitharaman indiai pénzügyminiszter szerint ez olcsóbb és hatékonyabb valutakezelést jelentene. A nemzeti kriptovalutát az indiaiak fokozatosan vezetik majd be, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék a nemzet készpénzfüggőségét.

FutureMining csapat

FutureMining csapat

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Chcete si nechat ujít další růst kryptoměn?

Nechcete se radši dozvědět více? 

Nechte nás na sebe kontakt a my se vám obratem ozveme.