Kína digitális jüantárcát tesztel

Kínában digitális jüantárcát tesztelnek. Ez azonban nem kriptovaluta, hanem egy digitális, államilag ellenőrzött valuta. Ezek csak az érméket és a bankjegyeket fogják helyettesíteni, míg a fizetési kártyák megmaradnak.

Az alkalmazás kísérleti verziója mögött a Kínai Népi Bank áll, amely már évek óta dolgozik a digitális jüan bevezetésén, és elég nagy előnyre tett szert a többiekkel szemben. A fejlesztés oka, hogy a népes országban a készpénz helyettesítésére és az illegális pénzmosás megakadályozására törekszenek.

A tökéletesítésen dolgoznak

Tavaly ősszel Yi Gang kormányzó azt mondta, hogy az ország folytatja a központi bank digitális valutájának fejlesztését, javítja annak kialakítását és használatát, és fokozza az együttműködést a jelenlegi fizetési rendszerekkel. 

Kína, ahol a papírpénz az 1. század második felében keletkezett, elsőként tett lépéseket egy olyan modern fizetési eszköz felé, amely nélkülözi azt.

Tesztelés az olimpián

A Kínai Népi Bank közölte, hogy a valuta használatát és népszerűsítését tervezi a közelgő téli olimpiai játékokon, amelyet idén februárra terveznek. Ez azonban negatív reakciót váltott ki néhány amerikai szenátorból, akik azt tanácsolják az amerikai sportolóknak, hogy ne használják a valutát.

Várakozás egy fontos dokumentumraAz amerikai jegybank még mindig tanulmányozza a CBDC (központi banki digitális valuta) bevezetését, és mérlegeli a digitális dollár létrehozásának minden előnyét és hátrányát. A következtetéseket egy hamarosan megjelenő dokumentumban foglalják össze.

FutureMining csapat

FutureMining csapat

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email