Kína digitális jüantárcát tesztel

Kínában digitális jüantárcát tesztelnek. Ez azonban nem kriptovaluta, hanem egy digitális, államilag ellenőrzött valuta. Ezek csak az érméket és a bankjegyeket fogják helyettesíteni, míg a fizetési kártyák megmaradnak.

Az alkalmazás kísérleti verziója mögött a Kínai Népi Bank áll, amely már évek óta dolgozik a digitális jüan bevezetésén, és elég nagy előnyre tett szert a többiekkel szemben. A fejlesztés oka, hogy a népes országban a készpénz helyettesítésére és az illegális pénzmosás megakadályozására törekszenek.

A tökéletesítésen dolgoznak

Tavaly ősszel Yi Gang kormányzó azt mondta, hogy az ország folytatja a központi bank digitális valutájának fejlesztését, javítja annak kialakítását és használatát, és fokozza az együttműködést a jelenlegi fizetési rendszerekkel. 

Kína, ahol a papírpénz az 1. század második felében keletkezett, elsőként tett lépéseket egy olyan modern fizetési eszköz felé, amely nélkülözi azt.

Tesztelés az olimpián

A Kínai Népi Bank közölte, hogy a valuta használatát és népszerűsítését tervezi a közelgő téli olimpiai játékokon, amelyet idén februárra terveznek. Ez azonban negatív reakciót váltott ki néhány amerikai szenátorból, akik azt tanácsolják az amerikai sportolóknak, hogy ne használják a valutát.

Várakozás egy fontos dokumentumraAz amerikai jegybank még mindig tanulmányozza a CBDC (központi banki digitális valuta) bevezetését, és mérlegeli a digitális dollár létrehozásának minden előnyét és hátrányát. A következtetéseket egy hamarosan megjelenő dokumentumban foglalják össze.

FutureMining csapat

FutureMining csapat

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Chcete si nechat ujít další růst kryptoměn?

Nechcete se radši dozvědět více? 

Nechte nás na sebe kontakt a my se vám obratem ozveme.